Mathematical Sciences University of Nottingham

The commission for this project was won in a limited design competition. The building is a striking extension to an existing science building in the middle of the campus and provides a new school of mathematics together with a new central lecture theatre for the campus.

The building is conceived as a gracefully curving suite of offices on three storeys, which is situated so as to create a central atrium with the existing structure.  A key feature of mathematics teaching is the interactive nature of staff and student contact sessions and the building is designed to promote opportunities for these learning events to occur, through the use of frequent breakout spaces as alcoves in corridors and the atrium.

The building is linked to a new freeform lecture theatre which takes the form of a zinc clad pod, poised over a sandstone outcrop at the east end of the site.

The building achieved BREEAM Excellent standard and was completed  on programme and on budget. It was voted Construction Project of the Year in the East Midlands Property Awards 2012

Home           Who We Are           Services           Projects           News           Contact

 

Home           Who We Are          Services           Projects
News           Contact

 

           

                  

 

© Wm Saunders Partnership LLP 2019 Registered in England and Wales

Registered office OC308323 : Sheppard Lockton House, Cafferata Way, Newark on Trent, Notts. NG24 2TN Also at Leeds, Derby & Lincoln.

Designed and Powered by Nettl of Newark & Redlime